gondolatok


Kedves Barátaim!

Nem tudom, hogy mennyire vagytok tisztában azzal, hogy Magyarországon mindössze néhány százezer honfitársunk végez valójában termelői munkát.
A többiek kereskednek, szolgáltatnak, vagy – mondjuk úgy- közalkalmazottak, köztisztviselők, stb.
Hát itt is van rögtön az első buktató, melyet rögtön követ egy másik: A magyarság dolgozni képes tömegeinek (közel 13 %-a), munkanélküli, és amit még suba alatt megemlíteni is Isten ellen való vétek:
az ingyenélők, munkakerülők, segély-vadászok és az ügyeskedők. Meg se említsük a fekete, vagy a szürkegazdaságot, mert akkor már nem csupán Isten, de az ördög ellen is vétkezünk.
A nagy ipari cégeket az állam kiárusította, vagy külföldi kézbe adta, a mezőgazdaságot pedig szinte felszámolta. Ismerek sok olyan gazdát, aki azért kapott pénzt, hogy a szőlőjét kikapálja…
A multik (Tesco, Cora, Auchan, stb) és a Plázák tönkre is tették a piacot. A gazda, a kisboltos, vagy az őstermelő nem tudja felvenni az árversenyt a nagyipari módszerekkel dolgozó multik áraival.
(A minőségről ne is beszéljünk, a szegény magyarnak a legolcsóbb, leghitványabb termék is jó a Tescóból, ugye?!)
Akkor történik az, hogy a mezőgazdaságba belerokkant magyar, beköltözik a városba, a földműves immáron munkanélkülivé válik… (egész falvak halnak ki évről-évre szerte az országban) a földeink parlagon maradnak, amelyeket aztán fillérekért felvásárolnak az új kifejezéssel élve: a földbárók, akik éppen a Tescóba, Corába, Auchenba szállítják be a terményeiket a tényleges érték töredékéért. A víz-gáz-villany-szolgáltatóink is lassan a külföldiek kezébe kerülnek, akik aztán nem restellik megkérni a szolgáltatás árát – úgy ahogyan illik- „aranyáron.”
Belegondoltatok már valaha abba, hogy az országunk gázcsapját bármikor elzárhatja egy idegen ország, mert kénye-kedve úgy diktálja?
Nem vagyok gazdaságelemző, vagy mezőgazdasági instruktor, de jól van ez így?
A szocializmusban a hamis ránk aggatott jelszavak :

„ A vas és a szén országa leszünk!” Arccal a vasút felé!- és még ki tudja, hogy milyen más bugyutaságok…

Van egy gyönyörű országunk – amit Trianon kapcsán felszabdaltak – de még így is van vizünk, jó termőföldünk és egy csomó más hasznos és értékünk, amivel tudnánk sáfárkodni.
Európa éléskamrája voltunk és lehetnénk is azzá. Marháink, tinóink, malacaink, búzánk, kukoricánk és boraink – és már megint, csak sorolhatnám- Európa hírűek voltak.
Ne is emésszük magunkat tovább az abszurd helyzeten, amibe kerültünk, lépjünk hát tovább!
De hogyan is tudnánk előrelépni?
Legyen ez egy következő dolgozat témája, azzal együtt, hogy kíváncsian várom a te véleményedet is!
Akármekkora kátyúban is van az ország szekere, de ne felejtsd soha:

„Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!”

Forrás : Facebook

Hozzászólás